torsdag den 26. april 2012

Succesfuld menneskeliggørelse af fodboldspillere

Professionelle fodboldspillere er kedelige. Det bunder nok i deres kedelige hverdag, der er præget af faste rutiner. Hver dag handler kun om at blive bedre til fodbold, og her er faste rammer en del af formlen til succes på banen. De bor i hvide lejligheder. Har pæne, men kedelige kærester. Deres hobby er deres arbejde, og det vil sige, at de ikke har hobbyer og heller ikke en rigtigt arbejde. Fritiden bruges på at føre deres yndlingshold, højest sandsynligt Argentina eller FC Barcelona, frem til mesterskabet i FIFA 2012 til PlayStation 3.

Fodboldtalenterne er drænet for spontanitet og personlige karaktertræk, og det er måske sportens største problem i dag - Messi er verdens bedste fodboldspiller, men også verdens kedeligste person. Han er både grim og kedelig. Mere kedelig end en hel årgang jurastuderende. Og sådan er det også med de middelmådige spillere i Superligaen, hvilket er et problem for klubberne, for hvem gider at se på toogtyve ens menensker, hvis eneste forskel er tatoveringerne på overarmene og numrene på ryggen? Heldigvis har OB fået øjnene op for dette alvorlige problem.  På fynboernes hjemmeside er de forskellige spillerprofiler nemlig meget forskellige.

Måske den kreative fotograf bag domænet aarhusfotografen.dk har taget toget til Odense for at tage billederne? Prøv først lige at tjekke de her billeder fra den skarpe fotografs hjemmeside:

"Ung mand gør sig til"

 "Du er en slem, slem dreng"
"Giiiiiiiiiiv agt!"


Det sidste billede er en del den aarhusianske fotografs pirrende serie 'Bodyparts', der balancerer på kanten mellem det liderlige og den store kunst. Se de frække billeder her (ADVARSEL: STÆRK PIKANT!)

Men nu til fotografens succesrige forsøg på at menneskeliggøre OB's spillertrup. Det er der kommet en række kunstneriske værker og meget personlige billeder ud af. Vi starter på målmandsposten.

 Målmabd Daniel Krog i værket "Frække bold. Nu smutter du ikke igen, vel?"

Forsvarsspiller Anders Møller Christensen i værket "Badet"

Tore Reiniussen i værket "Håndboldspiller med fodbold"

Unge Rasmus Falk Jensen som Hamlet i værket "Hamlet og Shakespeare"

Gamle Morten Skoubo i værket "Sup, Jordan?"

Jacob Schoop i værket "Scho 'op?"

Eric Djemba-Djemba i værket "Eric Djemba-Djemba wants you"

Islandske Rurik Gislason i værket "Aben, bowleren og mennesket; Rurik"

Daniel Høegh i værket "Det' bare i orden"

Du kan se flere af de personlige portrætter her. Du kan også deltage i debatten - hvilket værket står ifølge dig stærkest? Hvilken fodboldspiller minder mest om dig som menneske?


2 kommentarer: